Iστότοποι
Βίντεο
Κώδικας

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τεχνολογιών της Πληροφορίας

Είναι καλό να ξέρεις ότι μπορείς σε έναν χώρο να βρεις ευρεία γκάμα αξιόπιστων υπηρεσιών τεχνολογίας: Ότι μπορείς, εκτός από τον ιστότοπό σου, να ετοιμάσεις και ένα βίντεο παρουσίασης της εταιρείας σου, ένα σποτάκι για το ραδιόφωνο ή να προσθέσεις μια λειτουργία που απαιτεί ειδικό κώδικα στα μέτρα σου.

Οι ευρύτατες γνώσεις που έχουμε σε λογισμικό δημιουργίας ιστοτόπων, επεξεργασίας βίντεο και ήχου, καθώς και σχεδιασμού αρχείων PDF σας εξασφαλίζουν ότι μπορείτε να βρείτε όλες τις υπηρεσίες που έχετε ανάγκη από έναν πάροχο.

Ειδικότερα, στον τομέα των ιστοτόπων, μπορούμε να αναλάβουμε ευρύτατες ανάγκες από ένα στατικό site (το οποίο θα σας εξασφάλιζε πολύ οικονομικά έξοδα συντήρησης), μέχρι ένα σύνθετο e shop με πληρωμές paypal, πιστωτικών καρτών μέσω τράπεζας και ενσωμάτωση στο www.skroutz.gr.

Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε να επιλέξετε να δουλέψουμε με βάση οποιοδήποτε πρότυπο διαλέξετε π.χ. από το ThemeForest το ΕlegantΤhemes ή το ΤemplateΜonster.

Συχνές ερωτήσεις:

Τι είναι το domain και με ποια κριτήρια πρέπει να το επιλέξω;

domainΕίναι το όνομα που πληκτρολογεί κανείς για να επισκευθεί έναν ιστότοπο. Π.χ. το domain του ιστοτόπου που βλέπετε είναι το webgalaxy.gr.

Ένα καλό domain πρέπει να είναι σύντομο, ευκολομνημόνευτο, να παραπέμπει στο περιεχόμενο του ιστοτόπου και να έχει προφανή σε όλους ορθογραφία.

Ποια η διαφορά ιστοσελίδας και ιστότοπου;

ιστοσελίδαΑυτή τη στιγμή βλέπετε μια ιστοσελίδα. Αν κάνετε κλικ στο “Επικοινωνία” θα ανοίξει μια άλλη ιστοσελίδα, στην οποία θα μάθετε πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Ωστόσο και οι δύο αυτές ιστοσελίδες (web pages) ανήκουν στον ίδιο ιστότοπο (web site): τον webgalaxy.gr.

Ιστότοπος δηλαδή είναι ένα σύνολο ιστοσελίδων.

Βέβαια στην ελληνική γλώσσα έχει επικρατήσει όταν λέμε “ιστοσελίδα” συνήθως να εννοούμε ιστότοπο.

Τι είναι στατικός ιστότοπος;

στατικός ιστότοποςΕίναι ένας ιστότοπος στον οποίο ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δει το περιεχόμενό της χωρίς κάποια αλληλεπίδραση μαζί του. Ο στατικός ιστότοπος δεν χρειάζεται βάση δεδομένων για να λειτουργεί.

Οι στατικοί ιστότοποι μπορούν να είναι εξ ίσου εντυπωσιακοί και έχουν χαμηλότερο κόστος συντήρησης. Αλλά είναι πιο δύσκολοι στην διαχείρηση / ανανέωση του περιεχομένου τους.

Τι είναι δυναμικός ιστότοπος;

δυναμικός ιστότοποςΕίναι ιστότοπος που έχει τη δυνατότητα διαδραστικότητας με τον επισκέπτη. Για παράδειγμα, ένα φόρουμ ή ένας ιστότοπος δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να σχολιάζουν τα κείμενα που αναρτώνται.

Από τεχνική άποψη, ο δυναμικός ιστότοπος λειτουργεί με βάση δεδομένων, ενώ ο στατικός όχι.

Ποια τεχνολογία να επιλέξω;

τεχνολογία ιστοτόπωνΑυτό εξαρτάται από τις ανάγκες σας. Αν μια τεχνολογία δεν σας χρειάζεται, δεν υπάρχει λόγος να την περιλάβετε.

Για παράδειγμα, αν θα ανανεώνετε συχνά τον ιστότοπό σας με νέο περιεχόμενο και θα έχετε αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες, χρειάζεστε δυναμικό ιστότοπο. Αν όχι, μπορεί να σας συμφέρει να τον κάνετε στατικό για να έχετε χαμηλότερο κόστος συντήρησης.

Επικοινωνήσετε μαζί μας και θα σας τα εξηγήσουμε αναλυτικότερα.

Τι είναι φιλοξενία (web hosting);

webhostingΑν το όνομα είναι το αντίστοιχο της ταχυδρομικής διεύθυνσης, η φιλοξενία είναι το ίδιο το “σπίτι” που μένετε. Είναι ο αποθηκευτικός χώρος σε έναν server στον οποίον τοποθετείται το υλικό σας και από το οποίο μοιράζεται στο διαδίκτυο.

Τι περιλαμβάνει η συντήρηση ενός ιστοτόπου;

H συντήρηση δυναμικών ιστοτόπων που προσφέρουμε περιλαμβάνει
cloud hosting

  • Την φιλοξενία (web hosting)
  • Την αναβάθμιση λογισμικού
  • Την κράτηση αντιγράφων ασφαλείας (backups) σε ανεξάρτητο server
  • Tην παρακολούθηση κατά επιθέσεων από χάκερ και την εγγύηση αποκατάστασης σε περίπτωση επίθεσης.

Αν σας ενδιαφέρει μόνο η φιλοξενία (web hosting) και όχι οι άλλες υπηρεσίες, μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον πάροχο φιλοξενίας όπως το papaki.gr και να στήσουμε εκεί τον ιστότοπό σας. Γιατί φιλοξενία στον δικό μας server προσφέρουμε μόνο με το πλήρες πακέτο αναβαθμίσεων και ασφάλειας. Το κόστος αυτού υπολογίζεται εδώ.

Οι στατικοί ιστότοποι δεν χρειάζονται αναβάθμιση λογισμικού, κράτηση αντιγράφων ασφαλείας και παρακολούθηση κατά επιθέσεων.

ερωτήσειςΘέστε μας τα ερωτήματά σας.

Δεν βρήκατε την απάντηση που ψάχνατε; Θέστε μας τα ερωτήματά σας στην παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.